Mere for mindre

Ferie i Rayong – minder om Hua Hin men…

By In Rayong On December 23, 2015


Afstanden fra Bangkok International Lufthavn til Hua Hin og Rayong er stort set den samme, men til Rayong går det meget hurtigere, fordi du ikke skal gennem Bangkok først. Det tager to timer fra lufthavnen til Mae Rampheung Beach i Rayong, og der er flot oplyst motorvej næsten hele vejen. Du kan tilføje mindst en time, hvis du i stedet kører til Hua Hin.

Der er busforbindelse og minivan service fra lufthavnen, eller kan du blot tage en taxa! Taxapriser er lave i Thailand, så måske kan du sagtens tillade dig selv den lille luksus.

 • Bus omkring 150 THB
 • Minivan omkring 200 THB
 • Taxi omkring 2.500 THB

Der er flere strande i Rayong og officielt er der 174 km kystlinje i området, med flere populære strande som:

 • Mae Rampheung strand (udtales: Mæ-rampøng)
  (10 km lang sandstrand, og her ligger alle vores ferieboliger)
 • Mae Phim
 • Suan Son strand
 • Kens strand
 • Laem Charoen strand (stranden i Rayong by)

Rayong området har langt mere strandplads end Hua Hin, og har flere forskellige strande. Generelt er strandene sikre for børn, fordi vandet er forholdsvis lavt.

Ud over selve strandene kan du besøge op til fem smukke og hyggelige øer i området, hvilket er et punkt, hvor Rayong er klart bedre end Hua Hin. Der er hele 5 gode øer i området:

 • Koh Samet (den bedst kendte, lige ud for Mae Rampheung besch)
 • Koh Kudi
 • Koh Mun
 • Koh Talu
 • Koh Chang (god for dykning)

Hua Hin er et bedre valg for golf, fordi du kan nå alle golfbaner inden for 45 minutters kørsel. Men Hua Hin er dyr! (også med golf). For at spille golf vil du blive opkrævet omkring tre gange prisen i Rayong. Hvis du køber et medlemskort, kan du spille golf i Rayong så billigt som ca 800 THB. Og Rayong har gode golfbaner, for eksempel Siam Golf Course, som bliver brugt til internationale turneringer.

Rayong er klart foran Hua Hin, når det kommer til shopping, og det skyldes antallet af indbyggere i området. Rayong har omkring 650.000 indbyggere, hvor Hua Hin har omkring 80.000. I Hua Hin er markeder og restauranter primært besøgt af turister, men i Rayong er de fleste af kunderne lokale beboere. Det holder priserne nede, hvor de bør være, og gør det hele mere naturligt langt mere autentisk. Hua Hin er styret af turismen – Rayong er ikke!

Mange udlændinge er ikke så fortrolige med Rayong, og har hørt mere om overfyldte og dyre områder som Pattaya, Hua Hin og Phuket. De fleste udlændinge ved slet ikke, at Rayong er det næststørste turistmål i Thailand efter Phuket. Men de fleste af turisterne er thailændere (de skulle vel vide, hvor man bør tage hen), og det holder hele området langt mere autentisk end Hua Hin og de andre populære turistmål, der er oversvømmet med udlændinge. Rayong tilbyder derfor også mere autentisk og original thailandsk kultur, og priserne er generelt 33% lavere.

Som en tommelfingerregel – en familie kan spare omkring 7.000 kr på en to ugers ferie i Rayong sammenlignet Hua Hin.

I sundhedssektoren de to steder er meget ens. Der en masser af små klinikker og både offentlige og private sygehuse, for eksempel Bangkok Hospital .

Nattelivet er også sammenligneligt. Rayong city har måske flere natklubber og diskoteker, mens Hua Hin er bedre kendt for mindre barer med piger til underholdning.

Hvis du foretrækker at holde fast ved din sædvanlige mad (på trods af Thailands fremragende køkken), så tilbyder Hua Hin klart et større udvalg af restauranter fokuseret på turister. Men bare rolig, McDonalds findes overalt, også i Rayong. Og der er stadig masser af restauranter med vestlig mad på menuen. Faktisk behøver du ikke at gå længere end til restauranten inde i VIP Chain Resort. Vi serverer både thailandske og vestlige retter, og vi kan tilpasse måltidet efter dine ønsker.

Om du foretrækker Hua Hin eller Rayong afhænger af dine behov – men i Rayong du vil få det hele meget billigere, uden store turistskarer, og meget mere autentisk. Det afspejler også den type af besøgende, du finder på de to destinationer. I Hua Hin finder du golfspillere, familier med børn, og (ofte ældre) mandlige turister, der kan lide at hænge ud i barer med masser af øl og piger. Rayong er mere populært blandt familier og (ofte pensionerede) par, der nyder et roligere feriemål med masser af natur og ægthed. Thailandske turister foretrækker klart Rayong som deres feriemål, og derfor vil Rayong aldrig blive domineret af udlændinge.

Lad Rayongspecialisten hjælpe dig. Se vores Pakkerejsesektion med nemme og dejlige rejser, og se vores Udlejningssektion med dejlige lejligheder og huse, hvor du kan bo og slappe af og planlægge din ferie i dit eget tempo.

Kort introduktion til Rayong - The heart of Thailand


Translate »