Hvorfor ingen arbejdsløshed & lav inflation?

Hvordan kan det være priserne forbliver næsten uændret i Thailand?

By In Attraktioner i Rayong, Rayong On July 2, 2014


Man hører ofte folk fortæller om deres besøg i Thailand for ti år siden, og i dag, og hvordan prisen for en Coca Cola stadig er næsten den samme. Og hvordan du stadig kan få et anstændigt måltid, for eksempel stegte ris med svinekød, for omkring 40 Baht i de lokale restauranter.

De fattige udgør fundamentet

I Thailand alle har et job. Der er ikke rigtig nogen arbejdsløshed, den er snarere negativ, hvilket betyder, at der er flere job end jobsøgende. Hvis man har et gaskomfur og en gryde, så kan man få en indkomst som gadehandler, og det er mentaliteten. Mens Bangkok i dag er en international by med masser af højtlønnede jobs og Ferrari biler i gaderne, så er langt størstedelen af ​​landet stadig baseret på landbrug og fabriksjob. Thailændere bekymrer sig normalt ikke så meget om fremtiden. De har en indkomst for at leve her og nu, og de fleste mennesker har ikke nogen opsparing. Fagforeninger eksisterer ikke rigtigt, så der er ingen organiseret pres for at hæve lønninger, og derefter priser. Oven i det kommer, at thailændere normalt arbejder 6 dage om ugen, ofte 12 timer om dagen, så når ugen er omme, har de tjent penge nok til at leve, selv om timelønnen er lav.

 

Fabriksarbejder arbejder normalt 12 timer om dagen 6 dage om ugen

Fabriksarbejder arbejder normalt 12 timer om dagen 6 dage om ugen

Gadesælgere og små butikker bekymrer sig ikke om planlægning, budgetter og beregninger, og de behøver ikke engang betale skat. De får bare tingene til at fungere her og nu, og deler pengene ved fyraften. Der er en stor efterspørgsel i Thailand på billige restauranter, lokal mad, gadesælgere, gammeldags markeder osv fordi det er, hvad thailændere ønsker og har råd til uden for storbyerne.

Mange unge mennesker rejser til Bangkok for at tjene bedre penge, men som regel bor de på et simpelt værelse med en madras på gulvet og næsten ingen møbler, og de sender de fleste penge tilbage til deres familie i hjembyen. Tusinder også arbejde i de store fabrikker i industriområder, hvor de har et simpelt værelse i nærheden, eller deler et værelse med en håndfuld venner. Men du hører dem aldrig klage, hører dem aldrig kræve højere løn, eller længere ferier. Så længe de kan købe middagsmad for 40 Baht (en dollar), alt er fint.

Den veluddannede middelklasse

Både eliten og den veluddannede mellemklasse nyder hver dag godt af, at størstedelen af befolkningen stadigvæk lever totalt afskåret fra omverden, og kun ser deres “afgrænsede” liv igennem deres forældre og bedsteforældre. Uden denne defragmentering ville samfundet, som vi kender det i dag, ikke have overlevet. Vi ville have set inflation og arbejdsløshed, som man har i alle industrialiserede lande, og nu også i Kina.

Der er den voksende middelklasse, som får bedre og bedre uddannelse, og forstår mere og mere af den omkringliggende verden. Men landets kompentance ligger og forbliver i arbejderklassen, der sikrer at dette land bliver mere og mere konkurrencedygtigt hvert år i forhold til produktion.

Verdens bedste produktionsland

Denne kultur og livsstil på bundlinjen betyder, at Thailand er et af de bedste lande for produktion. Derfor kan du se gigantiske industriområder med store fabrikker overalt i Thailand. Internationale virksomheder som Toyota og Honda producerer millioner af biler i Thailand. Dette gælder også for Rayong, som er en tung spiller på det industrielle marked.

Thailand er for eksempel verdens største producent af harddiske til computere, gummi, smykker og mange andre produkter. En thailandsk fabriksarbejder gør sit job med et smil, og gør, hvad han får besked på, dag efter dag. For en thailænder det er pinligt at lave fejl, så de forsøger ikke at være kreativ og finde andre måder at udføre deres job. De følger retningslinjerne 100%, og dette sikrer god og stabil kvalitet i fabrikkerne.

Lav inflation

Inflationen er omkring 3%, men dette er ikke det sande billede. Inflationen er meget højere i Bangkok og i markedet for fast ejendom i de populære turistområder, mens inflationen er næsten nul i de enorme dele af landet, som er domineret af arbejderklassen.

Turismen har også glæde af det

Der er ingen tegn på en ændring i thailandsk kultur udenfor Bangkok, og den fortsatte temmelig gammeldags livsstil holder priserne lave. Priser på jord og fast ejendom går op støt, men uden at danne bobler ligesom i andre lande. Turister vil derfor se svagt stigende priser for indkvartering, men ret stabile priser for alt andet.

Turismen er en hurtigt voksende industri i Thailand, og er fordoblet i det seneste årti. Nogle populære turistområder som Hua Hin, Pattaya, Phuket og nogle områder af Bangkok har set store forandringer på grund af de mange udenlandske turister, herunder kulturelle forandringer. Men Rayong har stadig et stort flertal af thailandske turister, og kun et lille mindretal af udlændinge.

Konklusion

Konklusionen af ​​alt dette er, at Thailand generelt fortsat vil være et billigt rejsemål for udlændinge, især de områder, hvor de udenlandske turister er en minoritet. Rayong er et netop sådant område.


Translate »